Egyelőre nem lesz kempingezős ID.Buzz, mert nem kell elég embernek

2024.03.23. 16:01

A Volkswagen ID.Buzz egyértelműen a márka legaranyosabb és legstílusosabb villanyautója, ami a legelső Transportert, vagyis a T1-est idézi. Adná magát, hogy az ID.Buzzból is készüljön California, azaz kempingezős változat, mint a T1-ből, de egyelőre úgy tűnik, hogy ez nem fog megvalósulni.

Bár remek ötletnek tűnhet egy camperID.Buzz, a Volkswagen szerint lenne vele egy kis gond: nem érné meg a cégnek, ugyanis a piackutatásaik alapján nem vennék meg elegen.

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

Lars Krause, a Volkswagen kereskedelmi- és marketingvezetője szerint a vevők még nem állnak készen egy elektromos Californiára. Az Autocarnak Krause azt is elmondta, hogy foglalkoztak már a kérdéssel, felmérték a vevői igényeket, amik egyelőre annyira alacsonyak, hogy nem érné meg kifejleszteni ezt a modellváltozatot.

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

Nem zárkóztak el teljesen a dologtól, de ha valamikor meg is valósítják, az legkorábban az évtized vége felé várható. Ez onnan nézve is logikusnak tűnik, hogy a Volkswagen jelenleg több szempontból is küzd az elektromos autók piacával, így egy kempingezős ID.Buzz nem tűnik prioritásnak.

Ez nem azt jelenti, hogy kemping-Volkswagen nélkül maradna az a kevés potenciális vásárló: a T7-es Transporterből lesz majd California, a koncepcióautó már el is készült. Mivel az nagyobb, praktikusabb, és nem elektromos, ezáltal kelendőbbnek gondolják. A T7 fogadtatásán is múlik majd, hogy az ID.Buzzból végül készül-e Califronia, vagy inkább elengedik a projektet.

Forrás: Autocar / Volkswagen