Az udvarban már vezetett autót, így azt gondolta, közúton is menni fog

2024.04.02. 17:34

Húsvét vasárnapján bulizni ment egy 17 éves csanádapácai fiú. A mulatozás végén a fiatal egy lánnyal hagyta el a szórakozóhelyet, akit autóval szeretett volna hazavinni. Akadt azonban néhány gond: sem jogosítvánnyal, sem autóval nem rendelkezett, ráadásul még ivott is.

A fiatalt egyik fenti probléma sem érdekelte. A lánnyal és egy másik fiúval együtt beült egy ismerőse nyitott autójába, majd az ülésen hagyott kulccsal indítózott és útnak indult – a tulajdonos tudta nélkül. Csakhogy egy férfi látta, hogy mi történik, és azonnal telefonált a rendőrségnek.

lead 8 66



Az egyenruhások hamarosan megállították a fiatalokat. A 17 éves sofőr ekkor elmondta, hogy „korábban otthon, az udvarban vezetett már autót, előre-hátra gurult vele, így azt gondolta, közúton is menni fog. Tisztában volt azzal, hogy jogosítvány nélkül nem vezethetne, ráadásul alkoholt is ivott előtte, mégis elindult" – írja a police.hu.

Az Orosházi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vette, és három napon belül bíróság elé állíthatja a fiatalt, akinek ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele bűncselekmények gyanúja miatt is felelnie kell.