Te is KIAkadsz ezen a tróger autószállításon

2024.04.06. 16:55

Ha szállításról van szó, Ázsia nem a kezdők terepe: még a legmeredekebb európai trélervonatokat húzó sofőrök is garantáltan szívrohamot kapnának egy-két ázsiai mester munkája láttán.

A közelmúltban egy elsőre rendezettnek látszó, ám igazából nagyon nem oké autószállítást videóztak le valahol messze keleten. A nyerges hosszú, platós nagypótot húz, ami nem a legideálisabb választás autókhoz: nincs dedikált helyük, és külön emelet sincs, hogy helyhatékonyan lehessen vinni őket.

Forrás: Viralworking - Instagram
Forrás: Viralworking - Instagram

Maradt tehát a találékonyság, amit felütöttek egy rakás pofátlansággal is. A pótkocsira felraktak pár kisteherautót, de amennyire csak lehetett, a plató szélére pozícionálták őket. Mellettük másik autó már nem fér el, ugye? Dehogynem, csak ügyesen kell tetriszezni.

Fogtak hát három autót – amik közül az első Kia, a többiről nem látszik biztosan –, és szépen felszórták őket a platóra, méghozzá oldalra borítva. Ne gondold, hogy az életveszélyesen ingatagnak látszó, nehéz autók bármilyek pillanatban leborulhatnak, az csak látszat.

Forrás: Viralworking - Instagram
Forrás: Viralworking - Instagram

Nagyon ügyesen átküldték rajtuk és a kisteherautókon a spanifereket, így már biztosan nem lehet gond, ugye? A pótkocsi elejére rakott autóknál se sokkal jobb a helyzet: azokat szintén veszélyesen kívülre, egymásra pakolva szállították, és a már bizonyított spaniferes megoldással rögzítették.

Az addig oké, hogy a sárga autók látványosan nem tökéletes állapotúak, de attól még, hogy kidobásra ítélt darabok, veszélyt még jelenthetnek: ha elszakad a spanifer, és valamelyik autó lebucskázik a platóról az autópályára a pusztítás nagyon komoly is lehet.

Forrás: Viralworking - Instagram