Augusztusban érkezik egy vadonatúj Tesla

2024.04.08. 11:24

Elon Musk, a Tesla feje ismét a X-en csepegtetett információkat a gyártónál folyó fejlesztésekről. Egy rövid bejegyzést tett közzé azzal kapcsolatban, hogy augusztus 8-án egy új modell kerül a piacra.

Egy ideje már terjednek pletykák azzal kapcsolatban, hogy érkezik az eddigi legkisebb, ezáltal legolcsóbb Tesla, amire gyakran csak úgy hivatkoznak, hogy Model 2. Ez elméletileg egy 25 ezer dollárnál, tehát – Amerikában – egy 9 millió forintnál olcsóbb elektromos autó lenne, mely technikája helyett inkább alacsony árával hódítana.

Ezzel szemben most Elon Musk bejegyzésében a Tesla Robotaxit említi, mely mégis inkább a technika miatt lesz érdekes. Eleve a nevéből lehet következtetni arra, hogy egy kifejezetten önvezetésre fejlesztett autóról lesz szó. Ez egybevág Musk kijelentésével, melyet 2022-ben a Tesla Cyber Rodeo nevű eseményen ejtett meg: egy olyan új járművön dolgoznak, mely kifejezetten önvezető taxiként fog működni.

Olyan pletykák is elindultak, amelyek szerint az új Tesla Robotaxi a különc Cybertruckra fog inkább hasonlítani, mintsem a jelenleg futó Model szériára. Bármi is lesz, Musk azt ígérte, hogy 2024 második felében megérkeznek az új generációs Teslák, és lehet, hogy ezek előfutára lesz majd a Robotaxi, ami várhatóan augusztus 8-án kerül leleplezésre.

Forrás: Electrek