2024.05.04. 06:29

  • Hamarosan érkezik a frissített Kia EV6
  • Egyelőre csak kedvcsináló képeket adtak ki
  • Változtak a lámpák és a lökhárítók
  • Nagyobb akkumulátor is várható

A Kia EV6-ot 2021-ben mutatták be, és 2022-ben gyorsan be is húzta magának az Év Autója díjat. A sportos vonalvezetésű villanyautó tehát már lassan három éve velünk van, a modellfrissítés jövőre tűnik esedékesnek.

Úgy fest azonban, hogy a Kiánál nem szándékoznak ennyit várni: a faceliftes változatot már idén be fogják mutatni, sőt, már most megszellőztették az újdonságot: Kiadtak pár sejtelmes képet a frissített EV6-ról, amiken már most látszik pár érdekes részlet.

Forrás: Kia
Forrás: Kia

Az EV6 eleje például a jelek szerint sokkal agresszívabb lesz, pedig már a most futó változat is szigorúan néz. Az érdekes formájú, LED-es menetfény vékonyabb lett, formája passzol az újabb Kia EV sorozat fényeinek sorába (ld. EV3/EV4). Az első lökhárítót is átrajzolták, de a képen ebből még alig láthatunk valamit.

Forrás: Kia
Forrás: Kia

A hátsó lámpákat nehezebb megkülönböztetni a régitől, hiszen itt a vonalvezetés nem változott. A piros fénycsík azonban hátul is vékonyabb lett, és az osztások is eltűntek belőle, így az összkép is letisztultabb. A hátsó lökhárító szintén változott, de a kép ebből se mutat sokat.

Esélyesnek tűnik, hogy a 77,4 kWh-s akkumulátort 84 kWh-sra cserélik, amivel a hatótáv is javul. A frissített EV6-ot még idén be fogja mutatni a Kia: a sima EV6-ot már 2024 második negyedévében, az EV6 GT-t pedig a negyedik negyedévben. A faceliftes modelleket először Dél-Koreában lehet majd megvenni, az Egyesült Államokban és Európába valamivel később érkeznek.

Forrás: Kia