El akart lopni egy teherautót, de manuális váltó volt benne, ezért nem sikerült

2024.05.17. 15:46

  • Egy amerikai nő talált egy teherautót, melyben benne felejtették a kulcsát
  • Kapva az alkalmon beugrott és elindult vele
  • Menet közben jött rá, hogy nem tud manuális váltós járművet vezetni, ezért kiszállt és elmenekült
  • A teherautót üresben hagyta, ami nekigurult egy tűzcsapnak
  • A rendőrök elfogták a nőt, aki egyébként nemrég szabadult a börtönből, ahova szintén kocsilopásért került

Van az a poén, amivel gyakran az amerikaiakat szokták szívatni. Két kép van egymás mellett és a baloldalin egy kormányzárral lezárt kormány van, fölé pedig azt írták, hogy lopásgátló Európában. A jobboldali képen egy egyszerű manuális váltó van, fölé pedig azt írták, hogy lopásgátló Amerikában. A kép sokat mond, a tengeren túl tényleg sokkal elterjedtebb az automata váltó, mint a manuális. Mivel sokan eleve ilyen autón tanulnak meg vezetni, fogalmuk sincs, hogy a hárompedálos elrendezés hogyan működik.

Erre bizonyíték az a vicces eset, ami május 3-án történt Coloradóban egy autótolvajjal. A nő meglátott az utcán egy teherautót, melyben a tulaja benne hagyta a kulcsát. Kapott a lehetőségen, bemászott és elindult, majd menet közben jött rá, hogy manuális váltós autóban ül, amit nem tud kezelni. Ekkor csak kiszállt és üresben hagyva az váltót elmenekült a helyszínről. A teherautó gurulni kezdett a művelet után és egy tűzcsapnak vágódott, így kár keletkezett benne.

A tulaj észrevette az egészet és értesítette a rendőrséget, akik kimentek a helyszínre. Nem sokkal később még a közelben elfogták a nőt, akiről kiderült, hogy éppen akkor szabadult a börtönből szintén kocsilopásért. Az eset során senki sem sérült meg, a nőt pedig letartóztatták. Visszaesőként kezelték, ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezik. Esélyes, hogy egyenes úton viszik vissza majd a börtönbe tettéért.

Forrás: Carscoops