Hét évtizednyi történelem pusztul a Seat titkos raktárában

2024.05.28. 06:04

Röviden:

  • Van egy izgalmas raktár Barcelonában, a Seat gyára közelében
  • Történelmi ritkaságokat tárolnak itt
  • Ezeket általában nem lehet megnézni, de most kivételt tettek
  • Felújításra szoruló autók lakhelye a csarnok

A Seat Barcelonában lévő gyára közelében van egy olyan raktár, ahol mindenféle különlegességet tárolnak. Az A122-es egység a Seat Historics otthona, de nem annyira vidám és lelkesítő hely, mint ahogy azt elsőre várnád.

Forrás: Motor1 / Seat Historics
Forrás: Motor1 / Seat Historics

A nyilvánosság ritkán kap lehetőséget arra, hogy benézzen az érdekességeket rejtő A122-es csarnokba, a Motor1-nek azonban most mégis sikerült. Annak, hogy ezeket az autókat nem mutogatják az egyszeri érdeklődőknek valószínűleg az az egyik oka, hogy az itt tárolt Seatok állapota messze van a kifogástalantól.

Korábban mi is jártunk a Seat múzeumában, ahol a már felújított darabok laknak. Katt ide:

Forrás: Motor1 / Seat Historics
Forrás: Motor1 / Seat Historics

A raktárat Isidre López, a Seat Historics embere szerint humorosan rust areának, vagyis rozsdazónának hívják egymás között. Ebből az következik, hogy az itt látható autók bár történelmi szempontból érdekesek, már eléggé megcsócsálta őket a kor, a felújításuk ideje pedig még nem jött el.

A Motor1 videóját Instán tudod megtekinteni:

López elmondta a Motor1-nek, hogy a kis raktárban lévő autók mindegyike felújítandó, és jelenleg vár a sorára. Van Seat 1500-as, az Alhambra szellemi elődje, van 1500 pickup, és még Seat 1400-ból is van pár. Itt van például egy 1400 Visit is, az összesen létező kettő egyike.

A csarnok tartalmát jól ismerő López azt mondta, hogy a munka legizgalmasabb része a felújítás. Ugyanakkor szerinte ez nagy felelősséggel is jár, hiszen olyan történelmi darabokról van szó, amikből már alig van a világon, körültekintően kell hát eljárni ezekkel kapcsolatban.

Forrás: Motor1