Elmarad a Tesla Model Y frissítése – vagy mégsem?

2024.06.11. 06:05

  • Idén nem jelenik meg a Tesla Model Y frissített változata Elon Musk szerint. 
  • A modellek megújítása, cseréje lassan halad, részben azért, mert visszafogott a kereslet a villanyautók piacán. 
  • A Teslának idén nem megy olyan jól, mint korábban. 

A Tesla nem fogja 2024-ben piacra dobni a Model Y megújult változatát – jelentette be diszkréten Elon Musk cégvezető a Reuters szerint.

Fotó: Patrick Pleul / picture alliance via Getty Images

Fotó: Patrick Pleul / picture alliance via Getty Images
Fotó: Patrick Pleul / picture alliance via Getty Images

Musk szerint valójában a változatlanság ellenére lesz változás, hiszen a Model Y folyamatosan frissül. Mondhatni, aki új autót vesz manapság, az a fél évvel ezelőttihez képest is egy kicsit jobbat kap, mert a megújulás folyamatos az autógyártónál.

A Reuters viszont azt írja, az elöregedő modellek cseréje elmarad, mert a magas autóhitel-kamatok miatt viszonylag gyenge az autópiaci kereslet, s ezzel lassan csordogál az autógyártó bevétele. Eközben a kínai autóipar ontja az egyre olcsóbb elektromos autókat.

A Tesla értékesítései az év első negyedében visszaestek, amire évek óta nem volt példa. A Reuters korábban az ügyhöz közel álló forrásokból azt jelentette, hogy 2024-ben elkezdik gyártani a Model Y új változatát. Ez része lett volna annak, hogy az autógyártó legfontosabb típusai két év alatt egymás után megújuljanak. A Model Y az autógyártó legkelendőbb modellje Kaliforniában, Kínában és Európában. Musk és a cég többi vezetője korábban is óvatos volt, nem beszéltek az egyes modellekkel kapcsolatos ráncfelvarrás vagy mélyebb változtatási tervekről.