Így borított a tetejére egy rali Yarist a Toyota elnöke

2024.06.12. 07:15

  • Balesetet szenvedett a Toyota elnöke egy Toyota Yaris rali verziójában
  • Az autót Akio Toyoda vezette, aki véletlen felhajtott egy túrásra, amitől az autó felborult
  • Sem ő, sem a másodpilótája nem sérült meg a borulásba
  • A széttört Yarist kiállítják

A Toyota elnöke, Akio Toyoda híres arról (is), hogy szereti kipróbálni a gyártó sportautóit, valamint Morizo álnévvel raliversenyeken is részt vesz a mai napig. Ha pedig valaki sokat ralizik, simán megeshet, hogy hibázik. Toyodánál ez most jött el, bár pont nem versenyzés, hanem tesztelés közben.

Toyoda a Toyota Yaris rali változatát tesztelte, a shimoyamai tesztpályán még 2023 decemberében. A pálya egyi U-kanyarjába érve elszámította magát, majd annak közepén levő buckára jobb első kerékkel felhajtott, amitől az autó a tetejére borult. A felvételt a Toyota Times Global osztotta meg nemrég, amihez hozzátették, hogy a balesethez egy hiba vezetett, de azt már nem részletezték, hogy technikai, vagy emberi.

A borulás után Akio Toyoda és másodpilótája, Norihiko Katsuta is sértetlenül tudott kiszállni, a videóban pedig már jókedvűen számolt be az esetről.

A gyártó a széttört Yarist végül kiállította, hogy ezzel emléket állítsanak az esetnek, valamint bemutatható legyen, hogy ők tényleg valós körülmények között tesztelik autóikat.