Lesz új Ford Mondeo! Kínában, crossoverként...

2024.06.12. 17:35

  • A Ford átnevezi kínai piacos Evos modelljét Mondeo Sportra
  • A modell továbbra is kína exluzív marad, csak az új névvel nagyobb eladásra számítanak
  • A sima Mondeo 2022 után kapható Kínában, jelenleg az ötödik generációjánál tart

A Ford előszeretettel vesz elő korábban közkedvelt modellneveket és aggatja rá valami teljesen másra. Egyre biztosabb, hogy újra lesz Capri, de az egy villany-SUV lesz, a Puma már egy jó ideje kompakt crossoverként létezik, most pedig a Mondeo nevet vették elő újra, hogy ezzel turbózzák egy kínában kapható modelljük eladási számát.

A Mondeo teljesen nem tűnt el 2022-ben, csak Európában. Más piacokon továbbra is lehet kapni Taurus néven, de Kínában maradt Mondeo és jelenleg az ötödik generációjánál tart.

Így néz ki az ötödik generációs Mondeo.
Így néz ki az ötödik generációs Mondeo.

Eközben a Fordnak van egy csak Kínában kapható Evos nevű crossovere 2021 óta, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezért most a gyártó úgy döntött, hogy a crossovert egy facelifttel együtt átnevezi Mondeo Sportra, hátha így kelendőbb lesz.

Ez pedig a Mondeo Sport.
Ez pedig a Mondeo Sport.

Az átnevezés során valószínűleg azért döntöttek a Mondeo név mellett, mert az Evos fényszórója és hűtőmaszkja csaknem egy az egyben megegyezik az ötödik generációs Mondeóéval. Viszont, hogy miért pont a sport szó került a modellnév után, már nem egyértelmű.

letöltés (9).png

A Ford Mondeo Sport egy 4,9 méter hosszú crossover-kombi egyveleg, amiben egy kétliteres, sornégyes turbómotor van hibrid hajtással és CVT váltóval együtt.