Már gyártja Lengyelországban az olcsó kínai villanyautóit a Stellantis

2024.06.18. 06:01

  • A Stellantis által 21 százalékban tulajdonolt és teljesen exportkontrollált Leapmotor már elkezdte T03 modelljének előszériás gyártását egy lengyelországi üzemben.
  • Az első példányok elvileg még idén kaphatóak lesznek Európában.
  • A városi kisautó komoly konkurenciát állíthat a Dacia Springnek.
A Leapmotor T03 beltere. - Kép forrása: Leapmotor
A Leapmotor T03 beltere. - Kép forrása: Leapmotor

A kínai gyökerű, de nagyrészt a Stellantis irányítása alatt álló Leapmotor megkezdte az T03-as modelljének gyártását Lengyelországban. A gyártás még csak kis szériában kezdődött meg, a teljeskörű termelés szeptemberben indulhat be, legalábbis a vállalat ezt közölte egy rendezvényen a Jeffries befektetési bank állítása szerint. A Leapmotor vállalatban még korábban vásárolt részedést a Stellantis, hogy villanyautóit Európába hozza.

A most gyártani kezdett T03-as modell egy 3,6 méter hosszú négyüléses kisautó, amely a Dacia Spring komoly vetélytársa lehet. Az autó tervezett európai ára 10 millió forint alatt lesz és beltere sokkal jobban összerakottnak és kiforrottabbnak tűnik, mint a Dacia Spring. A T03 kínai kiadásába egy 95 lóerős villanymotor és egy 36 kWh-ás akkumulátor került, amely elméletben 280 kilométeres hatótávolságot szavatol a kisautónak. A Leapmotor T03 európai forgalmazása elméletileg még idén elkezdődik.