Menet közben füstölni kezdett, majd kigyulladt egy Toyota GR Corolla

2024.06.21. 14:33

  • Kigyulladt egy Toyota GR Corolla Amerikában.
  • Menet közben füstölni kezdett, majd a sofőr félreállt vele, és az autó lángra kapott.
  • Az autó eleje szinte teljesen eltűnt.
  • A kereskedő arra tippel, hogy üzemanyag kerülhetett a turbóba.
  • A fedélzeti kamera túlélte a tüzet.

Ijesztő helyzetben találta magát nemrég egy amerikai sofőr, amikor nyugodtan haladt egy többsávos úton Toyota GR Corollájával. Az autó először furcsa hangot adott ki, majd halvány fehér füst szállt fel a motorháztető alól. A sofőr később a tükörben meglátta, hogy az autó kipufogójából már fekete füst jön, ezért úgy döntött, hogy lassan elvitorlázik az első lehajtóig majd félreáll, hogy könnyebben elérjék a tűzoltók ha esetleg kigyullad az autója.

Ez nem jött össze, a füst egyre sűrűbb lett, így kénytelen volt azonnal félreállni és kiszállni. Amikor kinyitotta a motorháztetőt, egyre hevesebb füst szállt fel a motortérből, ezért eltávolodott az autótól, ami nem sokkal később lángra kapott. Az autó eleje porrá égett, ezt felvette a fedélzeti kamera.

A kommentek között a tulaj leírta, hogy az autó teljesen gyári állapotú. A tűz után visszavitték a kereskedőhöz és a szervizben először arra tippeltek, hogy valahogy üzemanyag juthatott a turbóba és ott meggyulladt. Ez egyelőre csak spekuláció, a vizsgálat végéig nem érdemes ujjal mutogatni.

Ahogy azt a tulaj is megjegyezte, külön dicséret jár a kamerának, amiért egy ilyen esetet simán túlélt. Szerencsére senki sem sérült meg, az autót a kiérkező tűzoltók eloltották.

Forrás: Motor1