Napfény járja át a szíved újra ebben a Fiat Topolinóban

2024.06.29. 10:48

  • Az olasz Castagna Milano átalakította a Fiat Topolinót.
  • Az eleve aranyos kisautó még cukibb lett.
  • Az átalakítást főleg a jachtok inspirálták és hosszított verzió is készült belőle.

Jelenleg kevés olyan cuki jármű kapható, mint a Fiat Topolino. A Citroen Ami alapjaira épített négykerekű kistáska Dolce Vita verziója kimondottan a tengerparti életérzésre hangol vászontetejével, ajtó nélküli kialakításával. De ha ez mégsem lenne elég, akkor itt van a Castagna Milano alkotása.

Az olasz cég nagyon szeret jachtokból inspirálódni, már-már ez a fő irányuk. Korábban hasonló módon átalakítottak egy Mini Coopert és új Fiat 500-at is, így vétek lett volna a Topolinót kihagyni ebből.

Ajtó nincs, azt felejtsd el, helyette van faberakás, krómozott korlát, tető helyett pedig ponyva. Ha emiatt nem érzed magad biztonságban, ne aggódj, biztonsági öv így is van az autóban, valamint bukókeret is. A végsebesség továbbra is 45 km/h.

Ha kevesled a Topolino 2,5 méteres hosszát, vagy örülnél ha jobban hasonlítana egy jachtra, akkor válaszd a hosszított verziót, ahol egy hajó végében érezheted magad, pedig csak a strand parkolójában vagy.

A Fiat Topolino csak Olaszországban kapható, így a Castagna-féle is. A fájdalmat egyedül az enyhíti, hogy az egyedi Topolino csaknem 10 millió forintba kerül, míg a hosszított verzió közel 14 millió forintba. Kár, pedig ebben újra lehetne érezni a balatoni lázat.