Kipróbálták, hogy mit tud egy öreg, V12-es S osztály az Autobahnon

2024.07.01. 09:37

Röviden:

  • Kipróbálták, hogy mit tud egy 23 éves Mercedes S osztály a német autópályán.
  • Egy S600-at választottak a feladathoz, amit egy finom járású V12-es hajt.
  • Az öreg Merci olyan könnyedén gyorsított a végsebességéig, mintha most gyártották volna.

A testes, német limuzinok egyik kiváló funkciója, hogy hihetetlen magabiztossággal tudnak nagy sebességgel autópályán hasítani. A műfaj egyik királya a Mercedes S osztály, aminek minden generációjával pompás élmény tempósan autópályázni.

Forrás: TopSpeedGermany
Forrás: TopSpeedGermany

A közelmúltban a legkevésbé dicső, leginkább megkopott fényű generációt, vagyis a W220-ast vitték ki az Autobahnra, hogy megnézzék a végsebességét. A feladathoz egy S600-at választottak: ebbe egy 5,8 literes, V12-es szívómotort szereltek, ami 367 lóerőt és 530 Nm-es csúcsnyomatékot tud.

Forrás: TopSpeedGermany
Forrás: TopSpeedGermany

Az öreg, 2001-es S osztály mai szemmel nézve igazi kuriózum: a finom járású, V12-es szívómotor ma már a felsőkategóriás luxusautókban is ritka vendég. A videó alapján egyébként úgy tűnik, hogy ehhez a darabhoz kegyes volt a sors, ugyanis feltűnően szép állapotban maradt meg kívül és belül.

A W220 derekasan állta a kiképzést: olyan könnyedén gyorsított, mintha csak most gördült volna le a gyártósorról. A végsebessége 256 km/h volt, ami azt jelenti, hogy ebben a konkrét példányban még mindig ott a gyári limiter. Azt is érdemes megfigyelni, hogy még ekkora tempónál is milyen irreálisan csendes egy 23 éves S osztály.

Forrás: TopSpeedGermany - Youtube