Kupé változat készülhet az MG elektromos sportautójából

2024.07.14. 15:04

  • A frissen bemutatott MG Cyber GTS Concept a 2023-óta kapható MG Cyberster keménytetős változata.
  • Minden jel arra utal, hogy az MG előbb-utóbb gyártani is szeretné a tanulmányt.
  • Bár technikai információkat nem kaptunk, valószínű, hogy a modell hajtáslánca megegyezik a Cybersterével.

Az MG Cyberster egy vagány sportautó, amelyet az MG TF elektromos szellemi örökösének szán a gyártó kínai tulajdonosa. A modell első részletei 2020-ban érkeztek, amit később egy koncepcióautó, majd 2023-ban a tömeggyártott változat követett. Egy friss bejelentés szerint úgy tűnik, a sportos kabrió keménytetős változatot is kap.

https   www.ca


Bár az MG Cyber GTS Concept egyelőre csak egy tanulmány, teljesen gyártásérettnek tűnik. Nem is csoda, elvégre a tetőn kívül szinte mindenben megegyezik a Cybersterrel. A gyártó sem igazán titkolja, hogy gyártani szeretnék a modellt: a közlemény szerint a Cyber GTS Concept azért készült, hogy „felfedje az MG számára a potenciált egy új jövő megteremtéséhez, az elektromos érában, egy GTS modellel."

A képeken kívül alig kaptunk információt a Cyber GTS-ről. Könnyen lehet azonban, hogy a karosszéria alatti technika tökéletesen megegyezik a Cybersterrel, így nincs mit bejelenteni. Ebben az esetben a Cyber GTS is 340 lóerős hátsókerék hajtással, vagy 544 lóerős összkerékhajtással rendelkezik, az energiát pedig egy 77 kilowattórás akkumulátorból nyeri.

Forrás: carscoops.com