A Subaru még 2024-ben is gondol a CD-k szerelmeseire

2024.07.17. 18:15

  • A Subaru WRX-hez továbbra is válaszható CD lejátszó, mint feláras extra.
  • A középkonzolra helyezett lejátszóért 375 dollárt kérnek.
  • A CD-t függőlegesen kell beletenni a lejátszóba, amelynek helyes irányát egy kis piktogram jelöli.

Egy új autó vásárlása során rengeteg különböző paraméter szerint hozhatunk döntést. A legtöbben olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint a dizájn, a praktikusság, a csomagtartó mérete, a teljesítmény vagy a megbízhatóság. Ha azonban valamilyen furcsa ok miatt mindennél fontosabb számodra, hogy az új autódban legyen hagyományos CD lejátszó, ne is keress tovább.

CDPlayer H0010VC780 24WRX.webp



Nehéz időket élnek a régi dolgok kedvelői. Egyre kevesebb autó elérhető manuális váltóval, a CD lejátszók pedig kikoptak a friss modellekből. A Subaru azonban még gondol azokra, akik szerint kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi. A japán gyártó ugyanis most, 2024-ben is felár nélkül adja a kézi váltót a legújabb WRX-hez, sőt, néhány dollárért még egy CD lejátszót is szerelnek bele.

Na jó, néhány dollárnál azért többről van szó. A subaru.com szerint 375 zöldhasúért, azaz 134 ezer forintért választható ez a szokatlan extra. A leginkább régi asztali számítógépek lemezmeghajtójára emlékeztető, egyszerű kinézetű lejátszó a középkonzolon, a kartámasz alatt kap helyet. A CD-t függőlegesen kell beletenni, amelynek helyes módjáról egy kis piktogram is tájékoztat.

A középkonzolra helyezett CD-lejátszók vagy kazettás rádiók okkal viszonylag ritkák az autóiparban. A helyhiány mellett ennek fő oka, hogy a függőlegesen felfelé álló nyílásba könnyen beleesik a kosz, ami tönkreteszi a készüléket.

Forrás: The Drive