Büntetőfékezett a rendőrautó előtt, majd fejszenyéllel törte be a szélvédőt

2024.07.17. 13:39

  • Pest vármegye rendőrei megakartak állítani egy forgalmi engedély, műszaki vizsga és biztosítás nélkül vezető autóst, de a férfi megpróbált elmenekülni.
  • A vádlott többször büntetőfékezett a rendőrautó előtt, később pedig fejszenyéllel támadt a rendőrökre.
  • A férfi végül szándékosan, 90 km/h körüli sebességgel nekihajtott az egyik rendőrautónak.

Durva autós üldözés zajlott július 13-a délutánján Pest vármegyében. A körzet járőrei menet közben ellenőrizték egy mellettük haladó autó adatait, amiről kiderült, hogy ideiglenesen kivonták a forgalomból, lejárt a műszakija és érvényes kötelező biztosítást sem kötöttek rá. Mikor a rendőrök fény és hangjelzésekkel megpróbálták megállítani az autóst, a sofőr a gázba taposott.


Menekülés közben a férfi többször is büntetőfékezett a rendőrautó előtt, ezzel az egyenruhások és más közlekedők életét veszélyeztetve. A vádlott ezután egy földútra hajtott, ahonnan egy szántóföldre keveredett. Itt hirtelen megállt, majd egy 1 méter hosszú fejszenyéllel többször rácsapott a rendőrautóra, betörve annak ablakát, és megsebesítve a rendőröket. Ezután a férfi visszaült az autójába, és annak ellenére továbbhajtott, hogy a rendőrök egy figyelmeztető lövést is leadtak.



A hajsza végül akkor ért véget, mikor a menekülő férfi szándékosan, 90 km/h körüli sebességgel frontálisan belehajtott egy útját elálló rendőrségi kisbuszba. A rendőrök szerencsére még időben el tudtak ugrani az útból.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, továbbá közúti veszélyeztetés és rongálás bűntette miatt nyomoz. – írja az Ügyészség.hu. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, de nem tett vallomást. Az ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatását, amelyről a bíróság hamarosan döntést hoz.