Nem érdekelte a STOP tábla a rollerest, elgázolta egy busz

2024.07.18. 09:32

Röviden:

  • Busz ütött el két rollerest Dombóváron.
  • A rolleren ketten utaztak szabálytalanul.
  • A roller vezetője nem vette figyelembe a STOP táblát, megállás nélkül behajtott a kereszteződésbe, de jött a busz.
  • A 21 éves vezető könnyebben, a 15 éves utasa életveszélyesen megsérült.

Kedves rolleresek! Tartsátok be a szabályokat!

Számtalan alkalommal elhangzott már, hogy rollerrel különösen veszélyes közlekedni, szomorúan sok a baleset. A rolleresek a szabályok betartásával és extra körültekintéssel védhetnék magukat az apró, de gyors kétkerekűn, ez azonban sokszor sajnos nem történik meg.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Most két fiatal sérült meg egy balesetben Dombóváron. A rollert vezető férfi nem vette figyelembe a STOP táblát, megállás nélkül hajtott be egy kereszteződésbe, a védett úton azonban egy autóbusz közlekedett szabályosan. A buszsofőr észlelte a rolleres fiatalokat, de nem tudta időben megállítani a buszt, elütötte őket.

A rolleren szabálytalanul ketten utaztak: a 21 éves vezető könnyebben sérült, a 15 éves utas viszont életveszélyesen. A fiatal srácok semmilyen védőfelszerelést nem viseltek és a rolleren se volt érvényes biztosítás, pedig az július 16-tól kötelező.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Az eset szomorú, egyben tanulságos is: a kicsi és mozgékony rollerekkel közlekedőkre óriási veszélyt jelentenek a náluk jóval nagyobb, lassabban reagáló járművek. Ebben az esetben a rolleresek hibáztak nagyot, de a baleset kimenetele akkor is hasonló lett volna, ha más hibázik az ő kárukra. A fizikát nem lehet átverni, a nagy négykerekű mindig nyer!

Bár a védőfelszerelés nem kötelező, mégis erősen indokolt, hiszen ebben az esetben is biztosan nagy segítség lett volna. De ami a legfontosabb és nem lehet elégszer elmondani: mindenki, aki rollerrel indul útnak, mindenképp tartsa be a közlekedési szabályokat!

Óvatosan!

Forrás: Police.hu