Plug-in hibridekkel folyatná Európa meghódítását a BYD

2024.07.18. 12:48

  • A Seal U sikerét látva új plug-in hibrid modelleket hoz Európába a BYD.
  • A gyártó szerint a tölthető hibridek fontos szerepet játszanak az elektromos átállás folyamatában.
  • Hogy pontosan milyen modelleket hoz jövőre a gyártó Európába, még nem tudjuk.

Bár a BYD kezdetben kizárólag tisztán elektromos modelleket hozott Európába, a kínai márka nemrég a Seal U crossover plug-in hibrid változatát is forgalmazni kezdte az öreg kontinensen. Ez azonban csak a kezdet: a gyártó további tölthető hibridekkel támad.

BYD SEAL U DM-I  EXTERIOR 071


A legújabb információk szerint a BYD jövőre hat új modellt hoz az európai piacra: három tisztán elektromosat és három plug-in hibridet. Mindez egy jól átgondolt stratégia része, amiről Stella Li, a vállalat elnöke osztott meg részleteket. A vezető szerint a plug-in hibridek egyfajta hidat képeznek az emberek számára a hagyományos belső égésű motoros és a tisztán elektromos autók között. „Nagyon sokan szeretnék kipróbálni az elektromos autókat, de jelenleg a hatótávszorongás hezitálást okoz." – mondta Li. A plug-in hibridek viszont lehetővé teszik az emberek számára, hogy belekóstoljanak az elektromos autózás ízébe, miközben a hatótávszorongással sem kell foglalkozniuk. Ebből a szempontból a tölthető hibrideknek nagyon fontos szerepük van az elektromos átállás folyamatában.

A fentieket Li a Seal U DM-i példáján keresztül támasztotta alá. Spanyolországban a BYD eladásainak 60-70 százalékát ez a modell hozza. Egyértelmű tehát, hogy van kereslet a megfizethető plug-in hibridekre. Arról, hogy pontosan milyen autókat hoz jövőre a gyártó Európába, még nem kaptunk információt.

Forrás: autocar.co.uk