Drámázva győzött a két McLaren a Magyar Nagydíjon

2024.07.21. 16:50

  • Győzött a McLaren pilótája Oscar Piastri.
  • Második helyre a McLaren másik pilótája, Lando Norris került.
  • Hamilton és Verstappen a verseny végefelé összeütközött, ami miatt az utóbbi ötödik helyen zárt.

Véget ért a száguldó cirkusz idei Magyar Nagydíja, amin a Mclaren két pilótája elvitte a dobogó első két fokát. Lando Norris lett az első, Osciar Piastri a második, a dobogó harmadik fokára pedig a Mercedes év végén a Ferrarihoz igazoló pilótája, Lewis Hamilton állhatott fel.

Bár Lando Norris rajtolt az élről, a második kanyarhoz már a jobban rajtoló Oscar Piastri ért oda elsőként. Innentől a McLaren két versenyzője végig stablian tartotta az első két helyet. Csakhogy a verseny második felében a csapat furcsa taktikai húzása után Lando Norris került jobb pozícióba, és átvette a vezetést. Mivel ez igazásgtalan  helyzetet teremtett Pisatri számára, a csapat egészen az utolsó körökig kérlelte Norrist, hogy adja vissza az első helyet csapattársának. A brit azonban erre csak annyit válaszolt, hogy akkor Piastri érje őt utol. Végül egyre dühösebb rádióüzenetek után Norris az utolsó körökben eleget tett a csapat kérésnek. Piastri így megszerezte első győzelmét, de az igazi dráma valószínűleg a verseny után jön.

A futam egyik legizalmasabb pillanata a 63. körben történt, amikor Verstappen Hamilton elé vetődött az első kanyarban. A Red Bull azonban nem állt meg időben, így a két autó összeért, Hamilton jobb elsője pedig megrepítette a Red Bull hátulját.

Nagy sérülés nem történt, a verseny folyatódott, viszont Verstappent ezután Lecrec is megelőzte. Lecrec így negyedik, Verstappen pedig ötödik helyen zárt.