Vagány pickupot építettek egy Camaróból

2024.07.22. 16:08

  • Pickupot építettek egy 2010-es Chevrolet Camaro SS alapjára.
  • A hajtás maradt, egy 6,2 literes V8-as motor hajtja hatsebességes váltón keresztül a hátsó kerekeket, 432 lóerő leadására képes.
  • A B-oszloptól hátrafele teljesen egyedi az építés, több klasszikus camarós jegyet is beáldoztak.
  • A hátsó hossznyúlványokat megnyújtották, hogy nagy platót tudjanak elhelyezni az utaskabin mögött.

Főleg Ausztráliában népszerűek a személyautószerű pickupok, ezekre röviden csak úgy hivatkoznak, hogy ute (utility vehicle). Nem olyan klasszikus Európában is ismert pickupot kell elképzelni, mint a Toyota Hilux vagy a Ford Ranger, hanem mint a Chevrolet El Camino. Lényegében egy személyautó, amelynek B-oszloptól hátrafelé hosszú platója van.

Bár a Chevrolet Camarónak eredetileg nem volt ilyen kivitele, egy alabamai műhely az Impatient Creations megépítette és L Camaronak nevezte el – az El Camino után. Ez nem a műhely magánakciója volt, hanem rendelésre álltak neki a pickupnak, amit a klasszikus ausztrál ute-k ihlettek meg. Az alapot egy 2010-es Camaro SS adta, ami önmagában is egy elég gonosz sportautó. 6,2 literes LS3-as V8 van az orrában, ami 432 lóerőt ad le a főtengelyen, ez egy hatsebességes kézi váltón keresztül jut el a hátsó kerekekig.

A hajtáslánc kialakításán az építés során nem változtattak, az autó továbbra is hátul hajt, viszont a hossznyúlványokat megnyújtották, hogy tisztes platót tudjanak kialakítani a hátsó tengely felett. A B-oszloptól hátrafelé egészen egyedi tetővonalat és hátsó részt terveztek az autónak, illetve a klasszikus camarós lámpákat is álló egységekre cserélték. Az arányok kicsit furcsák így, hogy a hátsó tengelyt nem tolták hátrébb, de a végeredmény baromi jól néz ki.

Forrás: Carscoops