Új gyorsforgalmi út épül Magyarország és Ausztria között

2024.07.24. 16:34

  • Összekötik a magyar M80 gyorsforgalmi utat az osztrák S7 fürstenfeldi gyorsforgalmival.
  • Az új gyorsforgalmi út 2025-ben készülhet el.
  • S7 fürstenfeldi gyorsforgalmi utat és az M80 gyorsforgalmi utat Szentgotthárd és Heiligenkreuz im Lafnitztal (Rábakeresztúr) között kapcsolják össze.

Megállapodást írt alá a magyar M80 gyorsforgalmi út és az osztrák S7 fürstenfeldi gyorsforgalmi út államhatárnál történő összekötéséről Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár és Dr. Alexander Grubmayr osztrák nagykövet.

A 2025-ben, Szentgotthárdnál létesülő új, határon átnyúló gyorsforgalmi közúti kapcsolat javítja a két ország összeköttetését, fejleszti a közép európai közúthálózatot és növeli hazánk gazdasági erejét – olvasható a közleményben.

A Körmend városától az országhatárig vezető, 2x1 sávos M80 gyorsforgalmi utat 2021 őszén adták át a forgalomnak. A települések elkerülését, a forgalom hatékony elvezetését és a térség iparterületeinek feltárását biztosító autóút az osztrák oldali gyorsforgalmi út elkészültéig a határ előtt a 8. sz. főútra köt vissza.

A kedden aláírt megállapodás szerint az államhatárt várhatóan 2025-ben elérő S7 fürstenfeldi gyorsforgalmi utat és az M80 gyorsforgalmi utat Szentgotthárd és Heiligenkreuz im Lafnitztal (Rábakeresztúr) között kapcsolják össze. Ezzel hamarosan már tizenegy gyorsforgalmi út éri el hazánkban az országhatárt.

Címlapképünk illusztráció.