Elképesztően izgalmas Belga Nagydíjat nyert volna George Russell, de kizárták

2024.07.28. 16:42

  • Elképesztően izgalmasra sikerült a 2024-es Belga Nagydíj, az utolsó körben is csata folyt a győzelemért.
  • Az első két helyet a Mercedesek, a harmadikat Oscar Piastri McLaren-e húzta be.
  • A futamon a konsturktőri világbajnokságot vezető Red Bull autói kifejezetten rosszul teljesítettek.

Frissítés: Az FIA versenybírói a verseny utáni mérlegelésen vették észre, hogy Russell autója 1,5 kilóval a súlyhatár alatt volt. A kihágás következtében Russellt kizárták, a győztes így Lewis Hamilton lett.

George Russell, a Mercedes brit versenyzője nyerte a 2024-es Forma-1-es világbajnokság Belga Nagydíját, 34 körös gumikkal mindössze egy kiállás után. A verseny utolsó köreiben egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy ki lesz a győztes, a másodikként befutó Lewis Hamilton (Mercedes) és a harmadikként beérkező Oscar Piastri (McLaren) mindketten nagyon közel voltak a győzteshez.

A verseny különösebb fennakadások és balesetek nélkül ment le, a 20 induló közül egyedül a Sauber kínai pilótája, Zhou esett ki, miután a verseny elején motorproblémával ment be a bokszba. A világbajnoki összetettben első két helyezett Max Verstappen (Red Bull) és Lando Norris (McLaren) mindössze ötödik és hatodik helyeken futottak be. A Red Bull a hétvége során nagy leszorítóerős beállítást választott, ami végül rossz döntésnek bizonyult az időmérős sikerek ellenére.