Ennek a Hummer H1-nek nem az eleje a legfurcsább pontja

2024.07.29. 06:07 Módosítva: 2024.07.29. 06:07

  • Eladó Percy Robert Miller Sr., ismertebb nevén Master P amerikai rapper egykori Hummer H1-ese.
  • A jármű egyedi darab: a lekerekített orr-rész és az utastérbe szerelt Sega játékkonzol a rapper kívánsága volt.
  • Az ára 40 ezer dollár, azaz 14,5 millió forint.

Percy Robert Miller Sr., ismertebb nevén Master P egy amerikai rapper, zenei producer és színész, aki karrierje egy pontján úgy gondolta, egy mezei Hummer H1 nem elég polgárpukkasztó és feltűnő az ő személyéhez. Éppen ezért a most 54 éves zenész úgy döntött, átszabatja a katonai járműből lett utcai járgányt.


Kétségtelen, hogy az eredmény érdekesre sikerült. Az egyébként teljesen szögletes jármű lekerekített motorháztetőt, új orr-részt és bogárszemre emlékeztető fényszórókat kapott. Ha ez önmagában nem lenne elég, az utastérbe új hangrendszert és egy valódi, működő Sega Dreamcast játékkonzolt is szereltek.


Úgy tűnik, a 6,5 literes V8-as dízelmotorral szerelt autót rendszeresen használták is az évek során. Persze a 61 896 mérföldes, azaz 99 611 kilométeres futásteljesítmény önmagában nem túl sok egy 30 éves autónál, tekintélyes mennyiség viszont ahhoz képest, hogy az ilyen egyedi példányok gyakran életük nagyját garázsban töltik.


Ha a sok furcsaság ellenére mégis rákívántál erre a különleges Hummerre, van egy jó hírünk: éppen eladó. A hirdetés szerint a jármű működőképes állapotban van, de azért lesz vele egy kis munka. A hangrendszer egyes alkatrészeit például még korábban kilopták belőle, de a 20 éves gumikat is azonnal cserélni kell. Az ára 40 ezer dollár, azaz 14,5 millió forint.