Feldarabolt kulcsok okoztak tömeges defektet az M0-son

2024.07.29. 12:19

  • Több tucatnyi autó kapott defektet az M0-s autópályán.
  • A feldarabolt kulcsoknak látszó fémtörmeléket egy külföldi rendszámú kisteherautó szórta el az úttesten.
  • A rendőrség szabálysértési eljárást indított az ügyben, a törmelék elszórásával gyanúsított román kisteherautót jelenleg is keresik.

Vasárnap reggel több tucat autó kapott hirtelen defektet az M0-s autóút Szigetszentmiklós közelében futó szakaszán. Az RTL Híradó szerint a Magyar Közúthoz több bejelentés is érkezett, hogy valamilyen törmelék került az úttestre.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs vezetője szerint az autósoktól kapott beszámolók arra utalnak, hogy egy külföldi rendszámú kisteherautó szórta el a feldarabolt kulcsoknak látszó fémtörmeléket az úton, amelyek rengeteg autós gumiabroncsát szakították át. Az egyelőre azonosítatlan, állítólag román rendszámú kisteherautó utasai megkísérelték felszedni az elhullajtott törmeléket, de nyilvánvalóan nem jártak sikerrel. Az egyik kiérkező mobil gumiszerviz munkatársa az RTL-nek azt mondta, legalább 40 defektes autót számoltak össze a helyszínre menet.

A rendőrség szabálysértési eljárást indított az ügyben, a törmelék elszórásával gyanúsított román kisteherautót jelenleg is keresik.