Nem tudtak vezetni, tolva próbáltak autót lopni Debrecenben

2024.07.29. 10:20

  • Négy tizenéves elkezdett több autót átkutatni éjszaka egy debreceni parkolóban.
  • Megpróbáltak elkötni egy autót, de nem tudták vezetni, ezért ki akarták tolni a főútra.
  • Amikor a rendőrök megzavarták őket, hárman megálltak, egyikük viszont elfutott, de később elkapták.
  • A két 16 évest előállították, a két 13 évest viszont visszavitték a nevelőotthonba.

Bejelentést kaptak a debreceni rendőrök július 16-án éjszaka, hogy fiatalok autókat néznek át egy parkolóban. Két járőr a helyszínre sietett és lekapcsolt szirénával lassan megközelítették a fiatalokat. Amikor előbukkantak, a fiatalok éppen egy autót toltak ki a helyéről, de a rendőrök felszólítására befejezték. Hárman megálltak, egyikük viszont menekülőre fogta, őt nem sokkal később még két járőr bevonásával elfogták.

Két-két 16 és 13 éves gyerek próbált értékeket lopni autókból, amikor az egyik kesztyűtartójában megtalálták az indítókulcsokat. Az idősebbek beindították az autót és megpróbáltak elhajtani vele, de nem tudták rendesen vezetni. Se az elindulás, se a kormányzás nem ment nekik, ezért azt tervezték, hogy kitolják a főútig és onnan megoldják. Ebben a két 13 éves nem segédkezett, őket a rendőrök sem vették elő elfogás után.

Miután a hatóságok megzavarták őket, a két 16 évest előállították a Debreceni Rendőrkapitányságon, jármű önkényes elvételével vádolják őket. A két 13 éves gyerek most megúszta, őket a rendőrök visszavitték a nevelőotthonba.

Forrás: Police.hu