Újabb kulcsemberét veszíti el a Red Bull

2024.08.02. 05:49

  • Távozik a Red Bulltól, és az Audi Forma-1-es projektjében folytatja Jonathan Weathley, az energiaitalosok sportigazgatója.
  • A brit szakember kulcsszerepet vállalt a Red Bull világbajnoki címeinek megszervezésében.
  • Jonathan Weathley már a második komoly szakember, aki az idény végén távozik a Red Bulltól. Adrian Newey még áprilisban jelentette be, hogy elhagyja a csapatot.

Távozik a Red Bulltól, és az Audi Forma-1-es projektjében folytatja Jonathan Weathley, az energiaitalosok sportigazgatója. Bár Weathley neve talán kevéssé ismert, munkáját pedig láthatatlanul, a színfalak mögött végzi, a szakma szerint kulcsszerepe volt a Red Bull világbajnoki címeinek megszervezésében.

GettyImages-2151560876

A Red Bull Forma-1-es sikerszériájának egyik titka, hogy a csapat mindent fontosabb részlegén akad egy különösen tehetséges kulcsember, aki a mezőny egyik legjobbja a saját területén. Ide sorolhatjuk a tervezőzseni Adrian Newey-t, a világbajnoki címvédő Max Verstappent, és a sportigazgató Jonathan Weathley-t is. A brit szakember szinte a kezdetektől az energiaitalos gárda tagja, sikerét pedig két fontos képességének köszönheti.

Egyrészt tökéletesen átlátja a Forma-1-es szabályok bonyolult szövevényét, másrészt  pillanatok alatt képes értelmezni a legbonyolultabb versenyszituációkat is, és azt, hogyan lehetne ezekből előnyt kovácsolni. Állítólag Wheatley gyors reakciójának és érvelésének köszönhető, hogy a botrányos 2021-es szezonzárón a versenyirányítás elengedte a mezőnyt egy utolsó körre, így megadva az esélyt Max Verstappennek, hogy megelőzze Lewis Hamiltont és világbajnok legyen.

Jonathan Weathley már a második komoly szakember, aki az idény végén távozik a Red Bulltól. Adrian Newey még áprilisban jelentette be, hogy elhagyja a csapatot.