Pixelenként jelenik meg az új radikális Rimac

2024.08.14. 13:12

  • Hamarosan bemutatják a Rimac legújabb hipersportautóját a Monterey Car Weeken.
  • Sokan arra tippelnek, hogy ez a Nevera egy még durvább változata lesz, amit kifejezetten versenypályára szánnak.
  • Van, aki arra tippel, hogy a következő Rimac hibrid lesz, hiszen egy posztban azt írták, hogy: Azt hiszed, ismered a Rimacot? Gondold át még egyszer.
  • A weboldalukon kialakítottak egy felületet, ahol pixelekkel számolnak vissza az új modell megjelenéséig.

Hamarosan új modellt dob piacra a horvát hipersportautó-gyártó Rimac, de előtte a Monterey Car Week rendezvényén megejtik a hivatalos bemutatót. Az autóról nemrég érkezett egy-két apró kedvcsináló, de nagyon ügyelnek arra, hogy apró részleteken túl semmi se derüljön a ki a típusról. A közösségi médiában és a hivatalos weboldalukon is megjelenik egyébként, hogy az autó igazán radikális lesz, ezért sokan arra tippelnek, hogy Radical lehet az új modell neve.

Az szintén nem tiszta egyelőre, hogy egy teljesen új modellre vagy esetleg a Nevera egy még durvább változatára kell-e számítani. Utóbbit elég nehéz elképzelni, hiszen a Nevera már így is pokolian megy és rövid életútja során számos rekordot megdöntött már – például a Nürbugringen is futott olyan hét perc alatti köridőt, amivel 20 másodpercet vert az előző rekorderre. A kedvcsináló képeken valamennyi látszik az új modell elejéből, ez hasonlít a Neveráéra. Egy másik képen egy hatalmas fix hátsó szárny látszik, ez csak erősíti azt az elméletet, miszerint egy kifejezetten versenypályára szánt autó készül.

A hajtáslánccal kapcsolatban is elindultak a pletykák, hiszen a Rimac egyik posztjában azt írta: Azt hiszed, ismered a Rimacot? Gondold át még egyszer. Ebből sokan arra következtetnek, hogy a következő Rimac sportautó nem tisztán elektromos lesz, mint 1914 lóerős elődje, a Nevera. Eleve nem lesz könnyű dolguk, hogy ha felül szeretnék múlni előző modelljüket, hiszen ezt a bődületes teljesítményt négy villanymotorból hozzák ki, amihez 2340 Nm nyomaték társul. A 0-100-as sprint alig 1,81 másodperc, a végsebesség pedig simán 400 km/h feletti.

Néhányan arra jutottak a fentebbi mondat alapján, hogy a következő Rimac esetleg hibrid lesz. Erre abból következtettek, hogy a nemrég létrejött Rimac és Bugatti vegyesvállalatának első terméke az új Bugatti Tourbillon is egy hibrid hipersportautó lett. Emellett Mate Rimac, a horvát márka alapítója többször is hangsúlyozta, hogy nem csak az elektromos autókban látja a hipersportautók jövőjét.

A másik érdekes kedvcsináló egyébként a Rimac részéről, az a weboldalukon kialakított felület, amely pixelenként számolja az új modell megjelenését. Az autó felülnézeti képe lassan, pixelekből rakódik össze, amik néha-néha beúsznak a képbe. Felül egy hatalmas szám jelzi, hogy hány pixel hiányzik még, és ahogy közelítünk a bemutatóthoz, ez egyre alacsonyabb – a cikk írásának a pillanatában éppen 23 267 hiányzott.

Forrás: Motor1