Csak hibrideket árulna a Toyota Észak-Amerikában

2024.08.19. 05:57

  • A Toyota a teljes kínálatának hibridizálását fontolgatja az észak-amerikai piacon.
  • Mindez segíthetne a gyártónak tovább erősíteni a hibridek piacán elfoglalt pozícióját.
  • A Reuters értesüléseit David Christ, a Toyota Észak-Amerika értékesítési és marketingvezetője részben megerősítette.

Bár a Toyota szkeptikusan áll az elektromos átálláshoz, a saját hibrid technológiájára továbbra is nagyon büszke. Ráadásul az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt ismét felszálló ágba kerültek a hibrid eladások. Ezek után nem meglepő, hogy a japán gyártó a teljes kínálatának hibridizálását fontolgatja az észak-amerikai piacon.

A Toyota szinte minden modelljéhez jelenleg is választható hibrid hajtáslánc, de a stratégia értelmében teljesen kivezetnék a tisztán belső égésű opciókat amellett, hogy kibővítenék a plug-in hibrid motorkínálatot. Mindez segíthetne a gyártónak tovább erősíteni a hibridek piacán elfoglalt pozícióját.

A Reuters forrásai szerint az új irányról még nem született egyértelmű döntés. A Toyota vezetői típusról típusra vizsgálják meg, hogy lenne-e értelme a teljes hibridizálásnak. Az egyik első érintett modell a Rav4 lehet, amelyből 2026-ban várható új generáció.

A Reuters értesüléseit David Christ, a Toyota Észak-Amerika értékesítési és marketingvezetője részben megerősítette: „A terveink szerint a következőkben típusról típusra haladva kiértékeljük, lenne-e értelme a teljes hibridizálásnak." – mondta a szakember.