Akkora a hőség, hogy még az autófóliák is felfújódnak

2024.08.21. 06:05

Röviden:

  • Az autófóliák se bírják a hatalmas hőséget, felfújódnak.
  • Valószínűleg a minőségükkel vagy a szakszerűtlen felhelyezésükkel lehet gond.
  • A problémáról Kínában készült felvételeket lehet látni, de ilyesmi a világon bárhol előfordulhat.

Manapság sokan fóliázzák le az autóikat, hiszen ez általában olcsóbb, egyszerűbb és nem olyan végleges megoldás, mint a fényezés. Ráadásul ha valaki megunja az új színt, akkor - ha jó minőségű alapanyagot választott - ideális esetben csak lehúzza a fóliát, ami alatt ott a gyári, sérülésmentes fényezés.

A megoldásnak azonban vannak hátrányai: például az extrém hőséget nem viselik jól a fóliák. Több olyan esetet is megörökítettek mostanában, amikor egy autófólia az extrém hőség hatására elengedett és felfújódott. Ez külső szemlélőnek vicces lehet - a tulajoknak valószínűleg kevésbé -, hiszen ezek az autók úgy néznek ki, mintha megcsípte volna őket egy gigantikus lódarázs.

Ezek a fóliák általában rendkívül ellenállóak a környezeti tényezőkkel szemben, így elméletileg az erős UV-t és az extrém hőséget is bírniuk kéne. Mivel ez a probléma csupán a fóliázott autók töredékét érinti, valószínűleg az a helyzet, hogy vagy a fólia és a ragasztó silány minőségű, vagy a felhelyezést nem profik végezték. Esetleg mindkettő.

A különböző közösségi platformokon főleg Kínából érkező felvételeket látni, és több helyen említik, hogy ez a probléma csak az ott gyártott autókat érinti. Valójában az ilyesmi a világon bárhol előfordulhat, sőt, szinte biztos, hogy máshol is történt már ehhez hasonló.

Forrás: jenniferzeng97 - X