Fának ütközött, majd kigyulladt a Tesla egyik elektromos kamionja Kaliforniában

2024.08.21. 10:26
  • Ütközés miatt kigyulladt egy Tesla Semi a kaliforniai I-80-on.
  • Az oltási és mentési munkálatok mintegy 16 órán át tartottak.
  • A kamion sofőrjét kórházba szállították.
  • A Tesla Semi a gyártó egyik akkumulátorszállító kamionja volt, de a baleset idején nem volt rajta pótkocsi.

Kigyulladt egy Tesla Semi miután egy fának ütközött hétfő hajnalban a kaliforniai I-80-as autópályán. A sofőr a baleset után önerőből szállt ki a járműből, de kórházba szállították.

A Verge információi szerint a kamion a Tesláé, amit akkumulátorok szállítására használtak, de a balesetkor nem húzott pótkocsit.

A helyszínre kiérkező tűzoltók mintegy 13 órán át oltották a kamiont, amikor sikerült az akkumulátorokat annyira lehűteni, hogy el tudják szállítani a jármű maradványait.

Az oltási és mentési munkálatok ideje alatt az autópályát lezárták:  végül este 7-kor oldották fel a korlátozást, vagyis  16 órán keresztül volt lezárva az érintett szakasz. A szakaszt azért is kellett lezárni, mert az égő akkumulátor füstje mérgező.

Az balesettel kapcsolatban a legnagyobb szerencse, hogy az erdőbe nem terjedt tovább a tűz, főleg, hogy az augusztus az egyik olyan hónap, amikor Kaliforniában gyakoriak az erdőtüzek főleg a szárazság és a szeles idő miatt.

Ez az első olyan eset  (ami a sajtóhoz is eljutott) , hogy egy Tesla Semi kigyulladt egy baleset következtében . A kamion maradványait a Tesla visszakapja, akik átvizsgálják a roncsot.