Még csak ötéves, de 300 felett csapatja egy Lamborghini Revueltóval

2024.08.22. 14:44

  • Az alig öt éves Zayn Sofuoglu 312 km/h-val hajtott egy Lamborghini Revueltóval.
  • Híres motorversenyző apja végig mellette volt.
  • Az autóba gyerekülést és speciális pedálhosszabbítókat is szereltek.
  • Végül átlépték a 300 km/h-t.
  • Korábban hajtott Tesla Model S Plaidet, Ferrari SF90-et és átépített Nissan 200 SX-et is.

Két évvel ezelőtt került elő Zayn Sofuoglu neve, amikor három évesen egy Ferrari SF90-nel rajzolt fánkokat az aszfaltra. Azóta öregedett és szerzett némi tapasztalatot is, így beülhetett egy Lamborghini Revuelto volánja mögé. Ugyan a jogosítványszerzéstől még bő tíz évnyire van, már most 300 km/h felett csapatott a hibrid szupersportautóval.

Zayn apja Kenan Sofuoglu hazájában híres motorversenyző, de a közösségi média felületeken a fia elkezdett a nyomdokaiba lépni. Elképesztően sokan nézik, ahogy néhány éves kora ellenére egész ügyesen kezel komoly sportautókat. Valószínűleg mire eljut a jogosítványszerzésig, ügyesebb lesz, mint legtöbb korabeli sofőrtársa. Ezt bizonyítva nemrég egy Lamborghini Revueltóval ment neki egy repülőtér kifutópályájának, hogy 300 km/h fölé tolja a különleges sportautót.

Egyszerűen hangzik egyenes úton gyorsan menni, de ilyen tempó mellett a legmodernebb autókban is észnél kell lenni. Bár az 1001 lóerős Lamborghininek nem olyan nagy kunszt elkérni ezt a sebességet, a pilótának ehhez összpontosítania kell, mert a legapróbb kormánymozdulat is komoly bukáshoz vezethet. A videó csúcspontján elérték a 312 km/h-t, de Zayn még lassítás közben sem nézett át apjára, amikor örömükben kezet fogtak.

A végén az ünneplés kedvéért azért még driftelt egy kicsit, hagyta az autónak, had vágja keresztbe magát. Ez mókásan néz ki belülről, mert méretei miatt Zaynnak még speciális pedálhosszabbítókra és egy kvázi verseny-gyerekülésre is szüksége van. Ha az ember elkezdi pörgetni az Instagram fiókját, akkor egyébként láthatja a fiatalt, ahogy hajtja a Tesla Model S Plaidet vagy terelgeti az épített Nissan 200 SX-et.

Forrás: Motor1