Majdnem 350-nel száguldott a Tesla Model S Plaid

2022.07.04. 13:35

A Tesla Plaid modelljei minden szempontból értelmetlen túlzásnak tűnnek, amire újabb bizonyíték született a közelmúltban: Kanadában, egy alig három kilométeres kifutópályán érték el egy Model S Plaid-del a 216 mérföld/órás sebességet.

A kérdéses autóból, amelyet az Ingenext alakított át, kiütötték az elektronikus korlátozást, de ezen felül is történtek rajta átalakítások: kapott egy komolyabb fékrendszert, és egy garnitúra Michelin Pilot Super Sport gumiabroncsot, amelyek a nagyobb tempó mellett is biztonságos úttartást és megállást biztosítanak. A gyári sebességkorlát ezen a típuson eredetileg 263 km/h volt, amelyet később 282 km/h-ra emeltek, az átalakítás nyomán viszont az derült ki, hogy mi a csúcs, amit a gyári hajtásrendszer módosítása nélkül ki tudnak hozni a Plaid-ből.

A több, mint ezer lóerős csúcsteljesítmény és a 0,208-as légellenállási tényező alapján a Plaid valószínűleg ennél nagyobb tempót is elérhetne, de valószínűleg ahhoz már hosszabb áttételezésre, és aerodinamikai módosításokra is szükség lenne.