2019 és 2024 közötti S-Cross és Vitara modelleket hív vissza a Suzuki!

2024.08.24. 11:13

  • Tömeges visszahívást rendelt el a magyar Suzuki
  • Az üzemanyag párolgásszabályzó lehet hibás, ami elsősorban emissziós veszélyt jelent
  • 2019 és 2024 közötti Vitara és S-Cross tulajdonosok figyeljenek
  • A Suzuki rendszerében alvázszám alapján le lehet kérdezni az aktív visszahívásokat


Az esztergomi gyártású Suzuki Vitara és S-Cross lassan egy évtizede az egyik legnépszerűbb autópáros a hazai piacon, jó árú, teljes értékű családi autóként, egyszerű és bevált technikával nem is véletlen a sikerük, viszont kisebb hibák így is becsúszhattak a gyártásba, ami miatt a 2019 szeptember és 2024 május között gyártott példányokat visszahívhatják. A hírre a Pénzcentrum hívta fel a figyelmet egy olvasói levélre hivatkozva.

A Suzuki közleménye szerint az aktívszén töltettel rendelkező EVAP-tartályban a használat során légrés keletkezhet annak belsejében, ami miatt csökkenhet az aktívszén tartály hatékonysága.

A légkörbe jutó üzemanyagpárával kapcsolatos problémákat először Hollandiában vették észre, de azt még pontosan nem tudni, hány példány érintett, itthon sok tízezer darab fut az utakon. Volt már visszahívási kampány Vitara és S-Cross modellekre, akkor a fékrásegítő hibája miatt. A Suzuki rendszerében alvázszám alapján bárki lekérdezheti, van-e aktív visszahívási kampány az autójára, de az érintett tulajdonosok hivatalos értesítést is fognak kapni.