A Renault kiplakátolta New Yorkban, hogy ott nem kapható a Renault 5

2024.08.24. 12:31

  • A Renault egy New York-i plakáton hirdeti, hogy visszatért a Reanult 5, vagy ahogy ott ismerik a Renault Le Car.
  • Az új Renault 5 nem kapható az Egyesült Államokban, sőt semmilyen új Renault sem, több mint 30 éve.
  • A plakát egy nagy kampány része.

A Renault már jó' három évtizede nem értékesít autót az Egyesült Államokban. Hivatalosan 1987-ben fejezték be a tengeren túli értékesítéseket, de a kilencvenes évek elejéig még hozzá lehetett jutni új Renault-hoz. Egyik legmeghatározóbb modelljük a Le Car, vagyis a Renault 5 volt, ami éppen most tér vissza a köztudatba, mint egy apró villanyautó. Eddig csak elképzelések vannak, hogy a Renault ezzel visszatérne-e az Egyesült Államok piacára, de addig is kicsit szívatják az ott élőket.

Ugyanis a franciák valamiért kitalálták, hogy mennyire jó lenne egy New York-i plakáton hirdetni, hogy visszatért a Renault 5 (Le Car), csak nem az Egyesült Államokban. Le car is back, but not for you, désolé –visszatért a Le Car, csak nem nektek, sajnálom, olvasható a plakáton, aminek a sarkában pedig megjegyzik, hogy a R5volúció egy francia dolog.

A francia l'auto jorunal szerint ez az autó marketingkampányának egy következő állomása, amelyben elsősorban nem az amerikaiakat akarják megszólítani, hanem az ott nyaraló európaiakat. Viszont az egésznek lehet egy olyan olvasata is, hogy a francia gyártó a tervek szerint 2026-ban megjelenne az USA piacán az Alpine-nal, amelytől hamarosan kapható lesz a Renault 5 erősebb, sportosabb verziója, az Alpine A290. Vagyis ezzel az Alpine-nak is alapoznak.

Ha hatalmas PR trükk, ha nem, a plakát mindenképpen ötletes.