Egy ház áráért eladó egy pár lámpa a Bugatti Chironhoz

2024.08.27. 17:42

  • Megjelent egy pár Bugatti Chiron fényszóró a német Ebayen.
  • A különleges sportautó lámpáit 147 000 euróért árulják.
  • Chiron Pur Sport és Super Sport 300+ modellekbe lehet jó.
  • Azt nem tudni, hogy a lengyel hirdető honnan szerezte őket.
  • Egy ilyen egzotikus hipersportautó fenntartása nagyon drága lehet.

Senkit sem ér váratlanul, ha azt mondom, hogy egy különösen drága egzotikus autóhoz különösen drága egzotikus alkatrészek tartoznak. Persze időnként előfordulnak kivételek, néha teljesen átlagos utcai autók alkatrészeit kapják meg durva szupersportautók, ám a Bugatti Chiron esetében ez nincs így. Legalábbis az első fényszóróknál biztosan nem, hiszen ha pótolni kell, annak elég borsos ára van.

Nemrég egy hirdető feltett két Bugatti Chiron első lámpát a német Ebayre és 147 000 eurós árcédulát csapott melléjük, ez átszámolva közel 68,8 millió forint. Ez fővárosunkban egy kényelmesebb (50-60 négyzetméteres) lakás ára, de kijön belőle 9 új Dacia Duster vagy közel 73 200 vekni kenyér – átlagárral számolva.

A hirdető szerint a lámpatestek Pur Sport vagy Super Sport 300+ kivitelekbe jó, bár az nem tiszta, hogy honnan szerezte őket. Valószínűleg nem új termékekről van szó, amiket elhozott egy raktárból, de annak is nagy híre lenne, ha valaki nekiállna Bugatti Chironokat bontani alkatrészekért. A Valeo márkájú fényszórók egészen különleges darabok és mindenképpen ikonikusak a négy-négy nappali menetfény-karikájukkal, amik a projektorok körül kaptak helyet. A hirdető bár a német Ebayen árulja a terméket, ő maga Lengyelországban van, de 1000 euróért Európán belül bármerre postázza – kivéve Ukrajnába és Oroszországba.

Egy ilyen különleges és ritka autó – mindössze 500-at gyártottak belőle – fenntartása nagyon drága, egy szimpla olajcserére is ráborul egy új városi kisautó vételára. Erről korábban Lendvai Zsolti írt részletesebben.