Bezárta magát a Fiesta, benne ragadt a két éves kisfiú

2024.08.28. 09:02

  • A tűző napon gyereket hagyni az autóban rendkívül veszélyes, de ilyen helyzet akár véletlenül is előállhat.
  • Szegeden nemrég egy bölcsőde előtt zárta be magát egy Ford Fiesta, benne egy két év körüli gyerekkel.
  • A fiatal fiút végül a rendőrök szabadították ki.

Nem győzzük felhívni a figyelmet arra, milyen rettentő veszélyes egy fiatal gyermeket, idős személyt vagy akár háziállatot az autóban hagyni egy forró nyári napon. Ilyen esetek azonban nemcsak hanyagságból, hanem véletlenül is előfordulhatnak. Pont, mint augusztus 23-án Szegeden.

1 6290(1)


Egy édesanya éppen a bölcsődéből vitte volna haza két év körüli gyermekét, amikor a kisfiára véletlenül rázáródott az autó – írja a police.hu A nő hiába próbálta, nem tudta kinyitni a hatodik generációs Ford Fiesta ajtaját, így végső kétségbeesésében értesítette a rendőrséget. Míg az egyenruhások a helyszínre értek, a többi szülő vízzel kezdte locsolni az autót, hogy az ne forrósodjon fel még jobban.

Hamarosan Batki István Ádám r. főtörzsőrmester is a helyszínre ért, aki végül kalapáccsal törte be az egyik ablakot, és kimentette a kisgyermeket az autóból. A fiatal fiúcskának nem esett baja.

Figyelni kell a Forddal - Sturcz Bertalan

Közeli ismerettségi körömben előfordulnak hasonló korú, talán kicsivel öregebb Fordok. Unokaöcsémnek egy egészen patika Fiestája van, egy barátomnak egy rendesen megtaposott egyes Focusa, míg nekem anno StreetKám volt. Közös a három autóban az, hogy a zárszerkezet mindegyikben játszotta az eszét. Emlékeim szerint barátom Focusában akkor szórakozott a rendszer, ha meleg volt az idő, a Fiestában meg talán inkább hidegben. Nálam a StreetKa időjárástól függetlenül bohóckodott, aztán egyszer csak abbahagyta és mintha soha semmi baja nem lett volna (ez egy 55 ezer kilométert futott autó volt, tehát még csak nem is használták túl). Amikor a használttesztek miatt beszéltem a szerelőkkel, külön nem emelték ki a zárproblémát, csak azt, hogy ilyen korban előfordulnak elektromos hibák, ellenben fórumokon gyakran előfordulnak a zárral kapcsolatos anomáliák.