Tűzveszély miatt hívnak vissza több mint 12 ezer elektromos Minit

2024.08.28. 17:57

  • Tűzveszély miatt hívnak vissza 12 535 kétajtós, keménytetős Mini Cooper SE-t.
  • A visszahívás szerint a kisautó akkumulátorában vagy magasfeszültségű rendszerében "több különböző okból" zárlat keletkezhet, ami túlmelegedéshez és tűzhöz vezethet.
  • Az érintett autók tulajdonosait októberben kezdi értesíteni a gyártó. 

Egy Mini elektromosan is jó móka, kivéve persze, ha kigyullad. Márpedig a gyártó új visszahívása szerint erre van némi esély. A potenciális probléma összesen 12 535 kétajtós, keménytetős Mini Cooper SE modellt érint, amelyeket 2019. március 21. és 2024. január 25. között gyártottak.

DSC03584

A visszahívás szerint a kisautó akkumulátorában vagy magasfeszültségű rendszerében "több különböző okból" zárlat keletkezhet, ami túlmelegedéshez és tűzhöz vezethet. Elsőként 2023 októberében mutatkoztak jelei annak, hogy valami nem stimmel a Cooper SE-vel. Ekkor az Egyesült Államokban gyulladt ki egy példány, amit 2024 januárjában egy újabb tűzeset követett Németországban. A szakértők az esetek vizsgálata után döntöttek a visszahívás elrendelése mellett.

Az érintett autók tulajdonosait októberben kezdi értesíteni a gyártó. A további tűzeseteket egy szoftverfrissítés segítségével előzik majd meg, fizikai beavatkozásra nincs szükség. Az új program még azelőtt képes lesz érzékelni az esetleges hibákat, hogy felcsapnának a lángok. Ha valami nem stimmel, a rendszer automatikusan 30 százalék alá meríti az akkumulátort, így megelőzve a tüzet.

Forrás: carscoops.com