Újabb taxisokat fogtak a hatóságok túlárazás, védelmi pénz és droghasználat miatt

2024.08.29. 14:39

  • Több hatóság közös akciójában 100 rendőr és NAV alkalmazott egyszerre öt helyszínen csapott le csaló taxisokra.
  • Lefoglaltak számos eszközt, rengeteg pénzt, hat autót és letartóztattak több embert.
  • A gyanú szerint a bevételük csupán minimális része után adóztak.
  • Külföldieknek durván túlárazott számlákat állítottak ki.
  • A hatóságok továbbra is nyomoznak, a bűnszervezetnek további tagjai is lehetnek.

A Készenléti Rendőrség, a NAV és a Közép-magyarországi Bűnügyi igazgatóság közös akcióban fogott el több taxist, miután egy 2023-as ügy után nem zárták le a nyomozást. Még akkor fényt derítettek több olyan taxisra, akik forgalmas drosztokon védelmi pénzt szedtek, csak olyan taxist engedtek megállni, aki fizetett nekik. Aki erre nem volt hajlandó, azt megfenyegették és elzavarták. Az illegális tevékenységet végző társaság vezetőjét később elfogták és két év fegyházbüntetésre ítélték.

Mivel az ügy után további problémák merültek fel a szolgáltatás kapcsán, ezért nem hagyták abba a nyomozást a hatóságok, folytatták a munkát. Ennek köszönhetően augusztus 27-én egy összehangolt akció keretein belül egyszerre öt helyen csaptak le nagyjából 100 rendőr és NAV munkatárs részvételével. Az előre kiszemelt helyszíneken kutatást hajtottak végre és több taxist letartóztattak.

Különböző helyekről összeszedtek 8,8 millió forintot, 9737 dollárt és 10 350 eurót, amit aztán lefoglaltak. Hasonlóan tettek számos taxiórával, POS-terminállal, tablettel, telefonnal, kábítószergyanús anyaggal is, illetve lefoglaltak hat taxit. A hatóságok gyanúja szerint az érintettek a napi bevételük csak minimális része után fizettek adót, közben pedig a külföldi turisták részére durván túlárazott számlákat állítottak ki.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség és a NAV is eljárást folytat. Ennek keretein belül több gyanúsítottat is kihallgatnak majd, illetve továbbra sem zárják le teljesen a nyomozást. A hálózatnak további tagjai is lehetnek, így hasonló akciókra később is számítani lehet majd.

Forrás: Police.hu