Két kétkerekű-tolvajt fogtak a szolnoki rendőrök

2024.09.07. 06:56

  • Bicikliket és elektromos rollereket is loptak Szolnokon és környékén.
  • A lopásokat két, egymástól függetlenül dolgozó tolvaj követte el.
  • Egyiküknek sem ez volt az első esete.

Szolnokon és környékén az utóbbi időben több kétkerekű járműveket érintő lopás is történt. Az egyik tolvaj főleg elektromos rollereket, a másik a vasútállomáson hagyott kerékpárokat szemelte ki.

N4830785


Szeptember negyedikén délelőtt egy szolnoki ingatlan udvaráról négy elektromos rollert loptak el. Bár az elkövető kilétét eleinte homály fedte, még aznap este bejelentés érkezett a helyi rendőrségre egy autókereskedésből, ahol egy férfi három elektromos rollert próbált eladni. Az egyenruhások azonnal kapcsoltak, és a helyszínre érve elfogták a tolvajt. A harminc éves férfinél egy kerékpárt és egy bőröndöt is találtak, benne ruhákkal és elektronikai eszközökkel. A nyomozók egy augusztus végi újszászi betörést is a 30 éves ceglédi lakos számlájára írtak. Itt elektromos robogót, mobiltelefonokat és egyéb holmikat vitt el. Kétrendbeli lopás miatt vették őrizetbe, és kezdeményezik letartóztatását.

A szeptember 4-én a Szolnoktól körülbelül 15 kilométerre fekvő Újszászon is kétkerekű-tolvajt fogtak. A 41 éves tiszaszentimrei férfi a hajnali órákban tulajdonított el egy biciklit a vasútállomásról. Nem ez volt az első esete: a helyi rendőrök augusztus 30-án szintén egy lopott kerékpárt találtak nála igazoltatás közben. A férfit kétrendbeli lopással gyanúsítják, és őrizetbe vették. Ügyéhez további három lopást egyesítettek. Letartóztatásáról a bíróság fog dönteni.

Forrás: police.hu