Hivatalos terveket mutattak a Skoda apró, 560 km-es hatótávú, elektromos SUV-jéről

2024.09.10. 15:16

  • A Skoda kis hobbiterepjárója lesz az MEB platformra épülő Elroq.
  • Az újdonságot októberben mutatják be, de a türelmetlenekre is gondoltak, ezért megosztottak néhány lendületes rajzot az autóról.
  • Már néhány technikai részletet is ismerünk.

Ahogy már korábban írtuk, hogy a többi gyártóhoz hasonlóan a Skoda komoly arculatváltásra készül a közeljövőben. A Skoda Modern Solidnak nevezi az új formanyelvét, amit korábban a Vision 7S tanulmányautón be is mutattak.

Hamarosan érkezik az Elroq, amin már ezt a friss dizájnt alkalmazza a Skoda. A típusról már korábban is kiadtak egy kedvcsináló képet, de arról még csak kisebb részletek derültek ki. Bár az Elroq hivatalos bemutatója sincs már messze, gondoltak a türelmetlenebbekre is: a Skoda közzétett néhány lendületes rajzot, amelyek már az új modellt ábrázolják.

Ezekből az derül ki, hogy a dizájnváltás ellenére az Elroq eléggé emlékeztet a korábbi modellekre, nem tűnik olyan drasztikusan másnak, mint a Vision 7S. A rajzok alapján az Elroq szigorú kisautónak ígérkezik, tele határozott éllel és geometrikus formával. A képek alapján úgy tűnik, hogy az újdonság nagyszerűen illik majd a Skoda jelenlegi modellpalettájára.

A Skoda 2024 októberére tervezi a kicsi, tisztán elektromos SUV bemutatóját, de már most is elárultak néhány fontos részletet. A konszern MEB platformjára épülő Elroq háromféle akkumulátorral - 55 kWh-s, 63 kWh-s és 82 kWh-s - lesz elérhető, a maximális hatótávot 560 kilométeresnek mondják.

A hátsókerekes Elroq-okat 170 lóerős és 285 lóerős teljesítménnyel lehet majd megvásárolni, az összkerekes csúcsmodell 299 lóerős lesz. Az is kiderült, hogy az újdonság rengeteg elemét újrahasznosított anyagokból tervezik gyártani, illetve az is fontos információ, hogy a csomagtere 470 literes lesz. Az Elroq ára egyelőre nem ismert.

Forrás: Skoda