Kémvideón a Ferrari első tisztán elektromos autója

2024.09.11. 18:08

  • Új Ferrari prototípust videóztak le Maranellóban.
  • Bár a crossovernek látszó járműnek V8-as motorokra emlékeztető hangja van, valójában elektromos.
  • Erről a sárga figyelmeztető matricák, illetve a kamu kipufogóvégek árulkodnak.

A fanatikus Ferrari rajongók egy csoportja időnként ellátogat az olasz márka maranellói gyára elé, majd türelmesen vár, hátha valami titkos prototípus gördül ki a főkapun, amit levideózhatnak. Az Acricore YoutTube-csatorna tulajdonosának most szerencséje volt.

Képernyőkép 2024-09-11 131945.png


Nagyon furcsa szerzet tűnt elő ugyanis a sorompók mögül. A crossovernek tűnő járművet teljes egészében álcafestés borítja, így nehéz kivenni a formát. Bár hang alapján azt hihetnénk, hogy az autó motorterében egy nagy köbcentis V8-as lapul, ez bizony egy elektromos autó. Erről árulkodnak az áramütésre figyelmeztető sárga matricák, illetve az elnagyolt kamu kipufogóvégek, amikre érdekes módon pont nem jutott álcázás.

Honnan akkor a meggyőző hang? Benedetto Vigna, a Ferrari CEO-ja nemrég arról beszélt, hogy az elektromos modelljeiknek is lesz saját, egyedi hangja. Könnyen lehet, hogy az olasz gyártó éppen ezt próbálgatta a videón.


Egy ideje tudjuk már, hogy a Ferrari komolyan foglalkozik saját elektromos autójának fejlesztésével, ehhez pedig első kézből gyűjt adatokat a riválisokról. Februárban például egy Tesla Model S Plaidet teszteltek az olaszok Maranellóban.