Elektromos BMW égett ki garázsostul Szekszárdon

2024.09.15. 08:17

  • Szekszárdon, a Cinka utcában gyulladt ki egy autó péntek reggel.
  • Az eddigi információk szerint egy elektromos BMW-ről, pontosabban egy i3S-ről van szó.
  • A tüzet eloltották, a maradványokat konténerbe helyezték.
  • Személyi sérülés nem történt.

A Katasztrófavédelem számolt be arról, hogy péntek reggel Szekszárdon, a Cinka utcában autótűzhöz riasztották a tűzoltókat. A helyszínre szekszárdi, bonyhádi és mohácsi egységek vonultak ki, az autó teljesen megsemmisült, a garázs, amelyben állt, szintén károsodott, személyi sérülés azonban szerencsére nem történt.

Forrás: Facebook via Villanyautosok
Forrás: Facebook via Villanyautosok

A villanyautosok.hu és az érintett Facebook-csoportok információi alapján egy 2021-es 120 Ah-s BMW i3S-ről van szó, a tűz közvetlenül töltés után következett be. A típus elvileg nem igazán hajlamos a kigyulladásra, de az eset pontos körülményeinek ismerete nélkül csak feltételezésekbe lehet bocsátkozni. A tüzet eloltották, az autó maradványait pedig az újragyulladás elkerülésének érdekében konténerbe emelve vízzel árasztották el.

Bár az elektromos autókban keletkező tüzek nagy médiavisszhangot kapnak, fontos megjegyezni, hogy a statisztikák szerint nagyságrendekkel kevesebb tűzben érintettek, mint a belső égésű motorral szereltek, az egyre inkább terjedő lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátorok pedig még kevésbé hajlamosak  a kigyulladásra. 

A BMW i3S-ről készült tesztünket itt olvashatod, egy Mazda MX-30-cal való összehasonlításunkat pedig itt.