Megszólalt a Continental a BMW fékügye kapcsán

2024.09.17. 16:29

  • Kiadott egy közleményt a Continental, miszerint náluk minden megfelel az iparági szabványoknak.
  • Hozzátették, hogy a minőségi előírásokat folyamatosan ellenőrzik belső és külső auditokkal.
  • A Bloomberg információi szerint a Continental Magyarországon gyártotta a hibás alkatrészeket, amely miatt a BMW-nek másfél millió autót kell visszahívnia.

A Continental kiadott egy közleményt a magyarországi gyárával kapcsolatban, miután a Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a beszállítónál készült fékek áramköri lapjai miatt mintegy másfél millió BMW-t és más alájuk tartozó márka autóit kellett visszahívni.

A cikkben hivatkozott gyárunkban előállított alkatrészeink minősége mindig megfelelt az iparági szabványoknak. Ezeket a minőségi előírásokat folyamatosan és szigorúan ellenőrizzük belső és külső auditokkal.

– írta a Continental.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a Bloomberg azt állította, hogy a magyarországi gyárban készült fékek áramköri lapjai porosak, foltosak maradtak, vagyis a gyárban nem gondoskodtak a kellően tiszta környezetről. Ilyen alkatrészt mintegy másfél millió BMW-be, valamint Minikbe és Rolls Royce Spectre-ökbe is építettek.

A hibás alkatrész a brake-by-wire rendszerben (IBS, Integrated Braking System) okoz problémát. Hatására vészfékezésnél olykor a normálisnál sokkal nehezebben lehet teljesen benyomni a fékpedált, ami balesetveszélyes.

A Bloomberg cikke óta a BMW nem adott ki közleményt, ők továbbra sem nevezték meg a Continentalt, mint hibást, csak a visszahívás és a hiba tényéről írtak, valamint arról, hogy ez mekkora veszteséget jelent a gyártónak.