Mutattak néhány részletet a Renault új, olcsó villanyautójáról

2024.10.01. 14:34

  • Megosztottak pár részletfotót a hamarosan érkező Renault 4 E-Techről.
  • Az autó nagyobb lesz, mint a nemrég megjelent Renault 5 E-Tech, de a platform azonos.
  • A Renault 4 E-Tech pletykák szerint crossover lesz.
  • Hivatalos információ, hogy 4,14 méter hosszú, míg az 5 csak 3,92.

Kedvcsináló fotókat tettek közzé a Renault nagy újdonságáról, amit hamarosan, a Párizsi Autószalonon mutatnak be a nagyközönségnek. A legendás R5 újragondolása után a francia gyártó úgy döntött, hogy a 4-est is feléleszti olcsó elektromos autó formájában. Technikai adatokat egyelőre nem osztottak meg, viszont kaptunk néhány részletfotót, ami előrevetíti az autó stílusát. Valószínűleg ez is egy jópofa retró villanyautó lesz, így a franciák odaállíthatják majd az elektromos Mini Cooper és a Fiat 500e mellé – bár utóbbit jelenleg nem gyártják.

Azt elárulták, hogy a Renault 4 E-Tech közös platformra kerül majd az 5 E-Tech-hel, azonban annál nagyob, 4,14 méter lesz – miközben az 5-ös csak 3,92 méter. Sokan arra következtetnek, hogy a történelemmel ellentétben azért nagyobb, mert a 4-es egy crossover lesz. Ennek a feltételezésnek a 2022 második felében bemutatott 4EVER Trophy koncepcióautó ad alapot, ami tényleg egy pofás, elektromos terepjáró.

A Renault több részletfotó mellett arról ír, hogy az eredeti, 1961 és 1994 között gyártott 4-esre visszautaló stílusjegyeket alkalmaztak a dizájnban. Erre utal a három részre osztott hátsó fényszóró, a hűtőmaszk és az embléma kialakítása, az első lökhárító és a szövet harmónikatető. A hivatalos bemutató október 14-én lesz a párizsi autókiállításon, az első darabokat pedig 2025 első felében szállítják majd le a szalonoknak.

Forrás: Renault