Lemezfelnikkel és fényezetlen lökhárítókkal teszi olcsóbbá az ID.Buzzt a VW

2024.10.02. 17:02

  • Minden eddiginél olcsóbb változatot kap a Volkswagen ID.Buzz.
  • A Freestyle névre keresztelt felszereltségi szint többek között lemezfelnikkel és festetlen lökhárítókkal érkezik.
  • Ezeknek hála sikerült az alapárat 50 ezer euró (20 millió forint) alá csökkenteni.

A Volkswagen ID.Buzz egy rendkívül szerethető és jópofa kisbusz, ami remek érzékkel menti át a gyártó hagyományait az elektromos korszakba. Csakhogy a vonzó dizájnhoz magas ár társul – amit sok vásárló egyszerűen nem akar kifizetni az autóért.


A Volkswagen erre válaszul egy új, minden eddiginél olcsóbb változatot dob piacra az ID.Buzzból, ami 50 ezer euró (20 millió forint) alá nyomja az alapárat. A Freestyle névre keresztelt felszereltségi szint már első ránézésre is fapados – a festetlen első és hátsó lökhárító legalábbis nagyon olcsó érzetet kelt, pláne a Candy White nevű fehér alapszínnel és a lemezfelnikkel párosítva.



Az olcsó hangulat a beltérben is érezhető, hála az előző évtizedet idéző üléseknek. Ehhez képest az, hogy a 12,9 colos infotainment kijelző, a vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay támogatás, valamint a kétzónás klíma megmaradt, szinte csoda.


A hajtáslánc az eddigi alapmodell egyetlen 170 lóerős elektromos motorját használja, ami kizárólag a hátsó kerekeket forgatja. Ehhez egy 59 kWh-s akkumulátor társul, ami bár nem túl nagy, a megfelelő DC töltővel 24 perc alatt tölthető 10-ről 80 százalékra.


A sok olcsó megoldásnak hála sikerült a Freestyle ID.Buzz árát éppen 50 ezer euró (20 millió forint) alá behozni, ami körülbelül 1,6 millió forinttal olcsóbb alapárat jelent, mint az eddigi legolcsóbb Pure felszereltségi szint esetében.

Kérdésünkre a Porsche Hungaria elmondta, hogy Magyarországon a Freestyle felszereltségi szint nem lesz kapható, de ez nem feltétlenül baj. Nálunk ugyanis elérhető az ID. Buzz Light RT változat, aminek indulóára 18 millió forint.

Forrás: motor1.com