Keanu Reeves is rajthoz áll a Toyota GR Cupban

2024.10.03. 16:48

  • Autóversenyen indul Keanu Reeves.
  • A Toyota GR Cupban átalakított GR86-tal versenyez majd.
  • A szerény színésznek nem lesz újdonság a versenypálya.

A Matrix és a John Wick filmek sztárja, Keanu Reeves rajong a motorokért, az autókért és a versenyzésért. Van saját motormárkája, az Arch, és rendszeresen jár versenypályára is kétkerekűvel csapatni. Gyakran ellátogat Forma-1-es futamokra, sőt, a Sachsenringen ő lengette a kockás zászlót a MotoGP mezőnyének.

A civilben szerény ember hírében álló színész az autókat és az autózást sem veti meg, amire remek példa, hogy egy futam erejéig Az Indianapolis Motor Speedwayen megrendezésre kerülő versenyen Keanu egy átalakított Toyota GR86-ot terelget majd.

A GR86-okba egyebek között szekvenciális váltót, bukókeretet és átalakított futóművet szerelnek, a felnijeire pedig Continental slickeket húznak. Más a kipufogórendszer, harapósabbak a fékek és néhány plusz aerodinamikai elemet is felszerelnek. Az autókat a Toyota North America készíti fel a versenyre.

Keanu egyébként már korábban is versenyzett: 2009-ben és 2010-ben hírességeknek szóló versenyen állt rajthoz, a 2009-eset meg is nyerte. A Toyota GR Cup ehhez képest egy profi versenysorozat, 30 pilótával, ahol nem a műsoré, hanem az igazi versenyzésé a főszerep.

Forrás: Toyota