Duna-hidat is lezárnak egy második világháborús bomba miatt

2024.10.03. 06:10

  • Második világháborús bombát találtak a IX. kerületben.
  • A robbanószerkezetet október 5-én, szombaton 10:00 és 17:00 között hatástalanítják  az illetékesek.
  • A lezárás és kiürítés többek között magában foglalja a Rákóczi hidat teljes szélességében, valamint a Déli összekötő vasúti hidat is.

Második világháborús bombát találtak a IX. kerületben. A robbanószerkezetet október 5-én, szombaton hatástalanítják az illetékesek.

A munkálatok idejére, 10:00 és 17:00 között lezárják és kiürítik a Duna vonala – Vágóhíd utca – Soroksári út - Máriássy utca – Mester utca (Könyves Kálmán körút) – Külső-Mester utca – Földváry utca, (valamint annak meghosszabbítása vonalában a Duna felé) – és a Koppány utcában található üzemanyagtöltő állomás magasságában, a Dunáig határolt területet.

A zárás magában foglalja a Rákóczi hidat teljes szélességében, valamint a Déli összekötő vasúti hidat is. A Vágóhíd utcán, valamint a Mester és Külső-Mester utcán a közlekedés nem lesz korlátozva. – írja Facebook oldalán a budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ha a környéken élsz vagy dolgozol, tervezd meg előre utadat, és kerüld el a lezárt területet! – üzeni a lakosoknak a rendőrség.