Eladó Homer Simpson autója, de fánk nem jár hozzá

2024.10.08. 15:43

  • Homer Simpson autója a sorozat szerint egy 1986-os Plymouth Junkerolla.
  • Ennek a replikáját készítették el az Egyesült Államokban.
  • Minden részlete stimmel, még a bal első sárvédő jellegzetes gyűrődése is megvan.
  • Fánk nem jár hozzá. (Sajnos)

A Simpson család minden idők egyik legnépszerűbb animációs sorozata, ami azon túl, hogy ügyesen jósolja meg a jövőt, temérdek, időközben klasszikussá vált poént termelt ki. Matt Groening Springfieldben játszódó szatírájának rengeteg visszatérő eleme közül az egyik Homer lepukkant külsejű, rózsaszín autója.

A springfieldi atomerőmű kopaszodó biztonsági felügyelőjének autója nem dédelgetett hobbiautó: Homer rendszeresen üti-vágja az öreg szedánt, amin ez meg is látszik. A sorozatban szereplő autó egy 1986-os Plymouth Junkerolla, ami a valóságban nem létezik. Legalábbis eddig azt hittük.

A sorozatban egyébként azt állítják, hogy az autó Horvátországban készült, régi szovjet tankok alkatrészeiből:

Úgy tűnik, hogy valakinek nagyon hiányzott egy igazi Junkerolla, ezért megépítette magának. Az alap egy arányaiban nagyon hasonló, 1967-es Plymouth Valiant, aminek egy frissebb változata többeknek az 1971-es Párbaj című filmből lehet ismerős.

Az alkotó elképesztő mennyiségű melót tett bele, hogy a Valiant tényleg olyan legyen, mint Homer Junkerollája. Szinte minden díszítőelemet lepucoltak az autóról: eltűntek a króm elemek, a díszlécek, sőt, még az övvonal alatti, negatív hajlítást is eliminálták. A díszrácsot, a fényszórókat és a hátsó lámpákat a sorozatban látható változathoz hasonló darabokra cserélték.

A belső is teljesen olyan, mint a rajzolt változaté: az üléseket barna bőrbe húzták, az ajtókárpitok kék színűek, az ajtóbehúzók és az ajtók ablak alatti részei pink színt kaptak. A felnikre fém dísztárcsákat tettek, a csomagtérajtóra felkerült a Junkerolla felirat és természetesen nem maradt ki a bal első sárvédő jellegzetes gyűrődése sem. A végső simítás az eredetire megszólalásig hasonlító, pink fényezés.

Homer autóját Michigan államban, Norton Shores-ban árulják, és 25 ezer dollárt, azaz nagyjából 9,1 millió forintot kérnek érte. Az eladó azt mondja, hogy a Junkerolla egyben van, de nem tökéletes. Szomorú körülmény, hogy a hirdetésben azt írja az eladó, hogy fánk nem jár hozzá. Az viszont biztos, hogy amennyiben valaha megkívánsz egy remek Khlav Kalash-t, ennél stílusosabb autót nem tudunk a beszerzőkörúthoz ajánlani.

Forrás: Facebook Marketplace