Hivatalosan is elrajtot az Omoda márka Magyarországon

2024.10.10. 14:28

  • Hivatalosan is elkezdődött a kínai Omoda márka értékesítése Magyarországon.
  • Jelenleg egy modellt árusítanak, ami 9,99 millió forintért kapható.
  • Az Omoda 5-öt nyolc kereskedésben lehet megtekinteni, Budapesten négy, valamint Békéscsabán, Kecskeméten, Pécsett és Szegeden egy-egy szalonban.

A Chery almárkájával, az Omodával már többször is foglalkoztunk, ugyanis még februárban meghívtak Spanyolországba kipróbálni egyet, majd itthon júliusban mutatták be a hazai árával együtt. Most pedig ismét meghívtak minket, hogy ott legyünk a márka hivatalos hazai indulásán, a Millenárison.

Bonnie Tyler és a koktél

Egy márka országos indulása mindig különleges esemény, ezért megadják a módját az ünneplésnek. Az Omoda színe a fekete-fehér, ezért elegánsan, feketében és/vagy fehérben kellett megjelenni, így pingvinek siserehadával volt tele a Millenáris G épülete.

A díszes miniszendvicsek és gyümölcsös pezsgők fogyasztását beszédek szakították félbe. Első felszólaló lllés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára volt, aki a kifejezte örömét, hogy a keleti nyitás politikájának megvan az eredménye és ez mennyire egyedülálló Európában (ezen kijelentés hallatán emlékeztem vissza, hogy Spanyolországban az idei első félévben több Omoda fogyott, mint Honda vagy Alfa Romeo, vagyis annyira nem vagyunk különlegesek, de mindegy.)

Illés után Goldberger Mária, a márka magyarországi képviseletének, a Genius Automotive Kft-nek ügyvezetője, a bemutató kezdetén üdvözölte a szakmai partnereket. Köszöntőjében kiemelte, az OMODA bemutatkozását a közeljövőben a Chery cégcsoport másik autómárkája, a prémium kategóriát képviselő Jaecoo követi a hazai piacon.

A harmadik fellépő Jochen Tüting, a Chery Europe ügyvezető igazgatója volt, aki részletesen beszámolt a gyártó eddigi eredményeiről, az Omoda 5 autóról és a Jaecoo-ról is. Ezen a ponton elkezdtem elkalandozni, mivel korábban kétszer is írtunk már az autóról, így az információk már ismertek voltak számomra, viszont a mixer által bemutatott Unicum Barista tonik koktél (40 ml Unicum Barista, 125 ml tonik, jég) nem. Így a beszéd hátralevő jó pár percét ennek a koktél elfogyasztásával és a Totalcar Instagramján megosztott sztorik elkészítésével töltöttem.

DSC5514

Előbbi abban is segített, hogy érdekesebb legyen a fél órás zenés-táncos performansz a lepel alatt rejtőző autó előtt, amit Bonnie Tyler csúcsslágerére, a Holding Out For A Hero-ra lepleztek le. A dallamtapadás aznapra megvolt, remélem most már neked is.

Omoda emide is eljött

A kínai márka egy modellel, az 5-tel indul, két felszereltségi szinten: A Comfort (alapfelszereltség) 9.990.000, míg a Premium 11.490.000 forintos bevezető áron vásárolható meg. Mindkét esetben egy 1,6-os közvetlen befecskendezésű, turbós benzinest kapunk bele hétsebességes, duplakuplungos automatával, 200 lóerővel.

IMG 5043

Az Omoda értékesítését nem kicsiben kezdik: jelenleg 8 márkakereskedésben találkozhatunk a hazai piacon újdonságnak számító autóval. Budapesten négy, valamint Békéscsabán, Kecskeméten, Pécsett és Szegeden egy-egy szalonban lehet megnézni, kipróbálni és megvenni a járművet.